Nietolerancje.pl - Internetowe Forum Nietolerancji Pokarmowych
06 Cze 2023, 20:26:48 *
Witamy, Go艣膰. Zaloguj si臋 lub zarejestruj.
Czy dotar艂 do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj si臋 podaj膮c nazw臋 u偶ytkownika, has艂o i d艂ugo艣膰 sesji
Aktualno艣ci: Zapraszamy do wsp贸艂pracy specjalist贸w. Oferujemy mo偶liwo艣膰 zaprezentowania si臋 na forum oraz profil umo偶liwiaj膮cy dost臋p do wydzielonej cz臋艣ci tylko dla specjalist贸w. Prosimy o zg艂aszanie do administratora ch臋ci posiadania takiego konta.

Strona g艂贸wna   Szukaj Zaloguj si臋 Rejestracja Pomoc KONTAKT Regulamin Wykonaj test  
Strony: [1]   Do do艂u
  Drukuj  
Autor W膮tek: Problem z brzuszkiem, gazami i kupkami u 11 miesi臋cznego niemowlaka  (Przeczytany 19398 razy)
anna.sto
Nowy
*

Reputacja: +0/-0

Wiadomo艣ci: 1

« : 28 Lut 2013, 23:51:35 »

Witam m贸j syn ma 11 miesi臋cy dieta jego wygl膮da w nast臋puj膮cy spos贸b : rano 300 ml mleka nutramigenu potem owoc jab艂ko z jagodami lub gruszka od czasu do czasu po innych owocach silniejsze b贸le brzucha i 艣luz w kupce nie mog臋 rozszerzy膰 o diety o 偶adne soki owocowe ani inne owoce potem zupka dynia mi臋sko z kr贸lika lub go艂膮bka 2 偶贸艂tka z jajka przepi贸rki bo po kurzym 艣luz p贸藕niej daje jeszcze raz zupk臋 i na wiecz贸r mleko 300-340 ml.
Syn dostaje refluksu czkawki odbija mu sie beka cz臋sto ma nudnosci brak apetytu burczenie w brzuszku....jak pr贸buje wprowadzi膰 inne warzywa i to samo po kleikach i ry偶owym i kukurydzianym i jaglanym. Pije same mleko bez kaszek od 1/2 tyg podaje mu do zupki pol 艂y偶ki kaszki mannej. Ja ju偶 sama nie wiem co robi膰 badania ige nic nie wykaza艂y. Problem z gazami jest po ka偶dych cukrach.  艢luz nie pojawia sie po zmienikach czy innym warzywie ale za to refluks i gazy a potem brak apetytu. OD 5 miesi膮ca pr贸buje rozszerzy膰 diet臋 przesta艂am karmi膰 swoim mlekiem i jest lepiej nie ma kolki chocia偶 czasami sie pojawia ale to na tle nowego produktu, kt贸ry potem wycofuje i sie normuje. Co mam robi膰 dorad藕cie? Czy moze byc az taka rozleg艂a nietolerancja pokarmowa? Podaje latopic. Czasami zdarza艂o sie ze robil bardzo lu藕ne zielonkawe stolce obfite 4 razy dziennie,艣lu藕 w kupce pojawia艂 si臋 an drugi dzien chyba od podania produktu. Czy on nie powinien ju偶 jakiego艣 produktu zaakceptowa膰 w ciagu tych 6 miesi臋cy rozszerzania diety . Problem z olejami te偶 by艂 obecnie dopiero od jakiego艣 czasu toleruje olej z pestek dyni nawet po lnianym by艂y k艂opoty. Syn nie ma nigdy nie mia艂 偶adnych wysypek.
artus
Administrator

Reputacja: +1/-0

P艂e膰: M臋偶czyzna
Wiadomo艣ci: 50

« Odpowiedz #1 : 03 Mar 2013, 16:39:16 »

Witam,

Na forum nie udzielmy porad lekarskich! W szczeg贸lno艣ci takie ma艂e dziecko powinno by膰 pod opiek膮 specjalisty.
Na stronie FoodDetective.pl jest mapka ze specjalistami, kt贸rzy pracuj膮 z testami na nietolerancj臋 pokarmow膮. Prosz臋 sobie wybra膰 kogo艣 z okolicy lub skontaktowa膰 si臋 w celu polecenia kogo艣.

Pozdrawiam,
Artur
kloda12
Forumowicz
**

Reputacja: +0/-0

Wiadomo艣ci: 31

« Odpowiedz #2 : 20 Maj 2020, 09:06:03 »

mojej c贸rce zalecono wykonanie badania USG jamy brzusznej, badanie pozwoli sprawdzi膰 czy wszystko jest okej, ja wykona艂am badanie w przychodni Multimed 鈥 tam pracuj膮 艣wietni specjali艣ci, maj膮 nowocze艣nie wyposa偶one gabinety, ponadto zawsze mo偶na wybra膰 pasuj膮cy termin wizyty, powodzenia!
Strony: [1]   Do g贸ry
  Drukuj  

Skocz do:  

漏2015 by 4Active