Nietolerancje.pl - Internetowe Forum Nietolerancji Pokarmowych
06 Cze 2023, 21:25:02 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Zapraszamy do współpracy specjalistów. Oferujemy możliwość zaprezentowania się na forum oraz profil umożliwiający dostęp do wydzielonej części tylko dla specjalistów. Prosimy o zgłaszanie do administratora chęci posiadania takiego konta.

Strona główna   Szukaj Zaloguj się Rejestracja Pomoc KONTAKT Regulamin Wykonaj test  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: nietolerancja a zapalenie skórno-mięśniowe  (Przeczytany 11441 razy)
Dorothea
Nowy
*

Reputacja: +0/-0

« : 03 Lis 2011, 11:46:54 »

Po rozpoznaniu w klinice reumatologii zapalenia skórno-mięśniowego wykonano u mnie testy na nietolerancję,okazała się nietolerancja glutenu i białka,po wykluczenie tych produktów ustapiły wszystkie objawy , a proponowana terapia sterydowa nie musiała być wprowadzona.
Moja koleżanka z bólami głowy od wielu lat po wykonaniu testu we Wrocławiu u Dr Kochańskiego (VITA)  i po ustaleniu prawidłowego żywienia ostawiła leki ( Imigram) i od trzech miesięcy nie ma żadnych bólów głowy.Czekam Bożenko opisz sama swój przypadek.
Jest jeszcze dziecko 14- letnie, k†óre miało niski poziom żelaza,wzdęcia i nadwagę po wykonaniu testów tez u dr Kochańskiego we Wrocławiu i po konsultacji Tegoż specjalisty wszystkie dolegliwości ustąpiły.Serdecznie polecam
kedjan
Nowy
*

Reputacja: +0/-0

« Odpowiedz #1 : 28 Lut 2012, 20:26:50 »

Witam, mam 24 lata i już 10 lat choruje na zapalenie skórno mięśniowe. Bez żadnej przerwy biorę sterydy i inne cytostatyki. Miałam też wlewy z solu medrolu. Obecnie biorę Metypred i Azathioprynę. Cyklosporynę musiałam odstawić, ponieważ nie jest po zmianie ustawy refundowana. Nie miałam żadnej remisji. Czuję się okropnie. Bola mnie mięsnie i mam gorączkę,osteoporozę i dużo zwapnień w tkance miękkiej. Tak bardzo chiałabym poczuś się lepiej i odsawić w końcu STERYDY. Zawsze jak próbuję zmniejszyć dawkę to objawy choroby nasilają się. Myśle, że wynika to z długotrwałego przyjmowania sterydów i wystąpienia tzw.zespołu z odstawienia. Czy mozliwe jest w ogóle całkowite odstawienie przeze mnie sterydów, jesli biorę je już tak długo. Nie wiem do jakiego lekarza powinnam się udać, który chciałby i wiedział jak mi pomóc. Robiłam sobie kidys sama test na nietoleracje i zatosowałam się do diety eliminacyjnej przez pól roku. Jednak przerwałam. Prosze Cię napisz w jakiej Klinice reumatologicznej zrobili Ci test na nietolerancje? Napisz też jak się czujesz.
Pozdrawiam ULA
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

©2015 by 4Active