Nietolerancje.pl - Internetowe Forum Nietolerancji Pokarmowych
30 Mar 2020, 11:02:42 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Zapraszamy do współpracy specjalistów. Oferujemy możliwość zaprezentowania się na forum oraz profil umożliwiający dostęp do wydzielonej części tylko dla specjalistów. Prosimy o zgłaszanie do administratora chęci posiadania takiego konta.
 
   Strona główna   Szukaj Zaloguj się Rejestracja Pomoc KONTAKT Regulamin Wykonaj test  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Modulacja współczesnej żwyności vs nietolerancja pokarmowa  (Przeczytany 6304 razy)
Tomasz
Nowy
*

Reputacja: +0/-0
Offline Offline

Wiadomości: 2


« : 06 Wrz 2009, 20:43:33 »

Czynniki środowiskowe w miarę poprawy dobrobytu i wzrostu higieny ulegają szybkim zmianom, dlatego uważa się je odpowiedzialne za wywołanie modulacji układu odpornościowego prowadzącej do wzrostu alergii. Czy „paradoks współczesnego życia” związany także z modulacją współczesnej żywności powoduje wzrost zjawiska nietolerancji pokarmowej?
« Ostatnia zmiana: 07 Wrz 2009, 10:46:28 wysłane przez Tomasz » Zapisane
zaciorek
Nowy
*

Reputacja: +0/-0
Offline Offline

Wiadomości: 6


« Odpowiedz #1 : 29 Cze 2010, 20:57:29 »

osobiście uważam, że właśnie to całe przetwarzanie żywności i różne śmieci do niej dodawane powodują te wszystkie problemy, a co wy sądzicie?
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

©2015 by 4Active
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
SMF customization services by 2by2host.com