Nietolerancje.pl - Internetowe Forum Nietolerancji Pokarmowych
22 Wrz 2023, 10:22:22 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Zapraszamy do współpracy specjalistów. Oferujemy możliwość zaprezentowania się na forum oraz profil umożliwiający dostęp do wydzielonej części tylko dla specjalistów. Prosimy o zgłaszanie do administratora chęci posiadania takiego konta.

Strona główna   Szukaj Zaloguj się Rejestracja Pomoc KONTAKT Regulamin Wykonaj test  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Jak zmienić dietę?  (Przeczytany 26392 razy)
user_25
Nowy
*

Reputacja: +0/-0

« : 24 Cze 2009, 09:16:33 »

Test wykazał nietolerancje na kilka składników pokarmowych. Były to najczęściej spożywane przeze mnie pokarmy. Wyeliminowanie ich spowoduje zaburzenia w mojej diecie. Zastanawiam się co z tym zrobić?
artus
Administrator

Reputacja: +1/-0

« Odpowiedz #1 : 03 Lip 2009, 11:21:57 »

Witam,

Niestety trzeba podjąć decyzję na czym bardziej zależy - czy na utrzymaniu diety, czy na pozbyciu się dolegliwości. Do testu jest dołączony poradnik - proszę się z nim zapoznać. Można też dopytać dietetyka czym najlepiej zastąpić lub uzupełnić aktualną dietę.
Kolejna sprawa - w czasie odstawienia pokarmów niezwykle istotne jest, aby pracować nad odbudowaniem błony śluzowej jelita grubego. Tak więc, jeżeli dolegliwości są silne - konieczne jest jeszcze dodatkowe zmodyfikowanie diety pod tym kątem :-)

Pozdrawiam,
Artur
zaciorek
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : 29 Cze 2010, 21:03:45 »

a dlaczego należy odbudować jelito grube, myślałem że to właśnie jelito cienkie ma duże znaczenie skoro tam wchłaniają się pokarmy, a tak właściwie to na czym polega proces tej całej nietolerancji czy to białka przez jelito przenikają i czy to właśnie jest to cieknące jelito????
MarzenkaH
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : 16 Cze 2016, 12:23:10 »

A z jakich produktów zrezygnowałaś ?
mingo
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : 11 Lip 2016, 13:44:58 »

Nie musisz wykluczać wszystkich pokarmów naraz - możesz robić to stopniowo. Przyzwyczajaj się do nowej diety powoli i stopniowo, a twój organizm łagodniej przejdzie ten proces. Powodzenia.
tomeh
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : 15 Sty 2017, 16:47:21 »

Jak Twój organizm nie toleruje pewnych składników to należy się ich pozbyć z diety i to przecież oczywiste. Należy szukać innych rozwiązań a żywności jest cała masa przecież a nie tylko to co daje jakieś tam trujące nestle w paczkach gotowe.

Serwis tematyczny www.open-youweb.com
ubon88
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : 07 Sie 2017, 10:04:27 »

Ja stopniowo rezygnowałem z poszczególnych produktów, było bardzo ciężko ale teraz jest już dobrze.

kloda12
Forumowicz
**

« Odpowiedz #7 : 30 Sie 2017, 13:15:33 »

Cześć,
pamiętajcie aby każda z diet była bogata w witaminy !! Tutaj macie szereg niezbędnych witamin, które często traci się przy wysiłku fizycznym https://sportportal.pl/witaminy-dla-sportowcow-sa-skuteczne-warto-siegnac-witaminy/ Sięgajcie po mnie w formie tabletek lub uzupełniajcie pod postacią zdrowego pożywienia.
Polecam zdrowa dieta to zdrowy człowiek !
kloda12
Forumowicz
**

« Odpowiedz #8 : 06 Paź 2017, 13:17:02 »

Hej,
ja nie stosuje jakiejkolwiek diety. Jednak na co dzień staram się jeść dużo warzyw i owoców. Szczególnie do gusty przypadł mi jarmuż. Robię z niego koktajle oraz przekąski, macie tutaj więcej informacji odnośnie tej rośliny https://pieknojestwtobie.com/jarmuz-wlasciwosci-zdrowotne-i-zastosowanie/ smaczne i zdrowe warzywo. Dodatkowo działa oczyszczająco!
polecam!!
kloda12
Forumowicz
**

« Odpowiedz #9 : 24 Lis 2020, 11:58:18 »

Hello,
jeśli chcecie zadbać o swoją urodę za pomocą diety to koniecznie jedzcie pokarmy bogate w kwasy NNKT, dzięki temu wasza skóra będzie gładka i nawilżona. A jeśli czujecie, że sama dieta wam nie wystarcza to polecam również zacząć przyjmować suplement diety Neoglandyna Plus zawiera on tłoczone na zimno, wysokiej jakości oleje: lniany i z ogórecznika, czyli cenne Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe (omega 3 i omega 6). Jak zacznie brać go regularnie to wasza skóra będzie gładka, promienna i wolna od niedoskonałości. Polecam przy suchej, podrażnionej, łuszczącej się skórze oraz w wyprysku atopowym, trądziku i łuszczycy.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

©2015 by 4Active