justin
Nowy
Reputacja: +0/-0
|
 |
« : 02 Gru 2013, 13:14:40 » |
|
Witam! Niedawno odebrałam wyniki testu na nietolerancję pokarmową i zastanawiam się czy została mi jakakolwiek nadzieja na pieczywo...? Dodam, że drożdży także nie toleruję...
|
|
|
|
|
|
|
artus
|
 |
« Odpowiedz #1 : 02 Gru 2013, 15:01:26 » |
|
Witam,
No nie została. Ale to nie powód do tragedii. Raczej do radości, bo nawet bez nietolerancji spożywanie glutenu nie jest korzystne dla organizmu. Jest taka masa różnych pokarmów którymi można się żywić, że na prawdę nie ma czego żałować. Po prostu trzeba zmienić przyzwyczajenia.
Pozdrawiam, Artur
|
|
|
|
|
|
|
justin
Nowy
|
 |
« Odpowiedz #2 : 02 Gru 2013, 18:58:50 » |
|
Widziałam gdzieś przepis na "chleb" z mąki gryczanej, tyle że jako spulchniacz musiałaby być soda lub proszek do pieczenia... A może z "mąki sojowej" coś się uda?
|
|
|
|
|
|
|
artus
|
 |
« Odpowiedz #3 : 05 Gru 2013, 12:36:39 » |
|
Nie radze nadużywać soi. Jest niezwykle alergizująca, a można ją spotkać w bardzo wielu produktach. Robienie jeszcze dodatkowo chleba z mąki sojowej, to moim zdaniem bardzo zły pomysł.
Pozdrawiam, Artur
|
|
|
|
|
|
|
MarzenkaH
Nowy
|
 |
« Odpowiedz #4 : 16 Cze 2016, 12:17:03 » |
|
To może samemu robić chleb z samych ziaren ? Wystarczy połączyć wszystko jajkiem i zapiec :)
|
|
|
|
|
|
|
tomeh
Nowy
|
 |
« Odpowiedz #5 : 15 Sty 2017, 16:44:54 » |
|
Chleb z mąki gryczanej samemu robię z tylko tej niepalonej i wychodzi znacznie lepszy niż wszystkie kupne a robi się go chwilę bez zakwasów tylko sama gryczana kasza gotowana. Więc jak najbardziej warto.
|
|
|
|
|
|
|
|
|