Nietolerancje.pl - Internetowe Forum Nietolerancji Pokarmowych
22 Wrz 2023, 10:08:26 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Zapraszamy do współpracy specjalistów. Oferujemy możliwość zaprezentowania się na forum oraz profil umożliwiający dostęp do wydzielonej części tylko dla specjalistów. Prosimy o zgłaszanie do administratora chęci posiadania takiego konta.
 
   Strona główna   Szukaj Zaloguj się Rejestracja Pomoc KONTAKT Regulamin Wykonaj test  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nietolerancja na pszenicę, pszenicę Durum, gluten, owies, ryż, kukurydzę, żyto  (Przeczytany 19649 razy)
justin
Nowy
*

Reputacja: +0/-0
Offline Offline

Wiadomości: 2


« : 02 Gru 2013, 13:14:40 »

Witam!
Niedawno odebrałam wyniki testu na nietolerancję pokarmową i zastanawiam się czy została mi jakakolwiek nadzieja na pieczywo...? Dodam, że drożdży także nie toleruję...
Zapisane
artus
Administrator
*****

Reputacja: +1/-0
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 50


WWW
« Odpowiedz #1 : 02 Gru 2013, 15:01:26 »

Witam,

No nie została. Ale to nie powód do tragedii. Raczej do radości, bo nawet bez nietolerancji spożywanie glutenu nie jest korzystne dla organizmu. Jest taka masa różnych pokarmów którymi można się żywić, że na prawdę nie ma czego żałować. Po prostu trzeba zmienić przyzwyczajenia.

Pozdrawiam,
Artur
Zapisane
justin
Nowy
*

Reputacja: +0/-0
Offline Offline

Wiadomości: 2


« Odpowiedz #2 : 02 Gru 2013, 18:58:50 »

Widziałam gdzieś przepis na "chleb" z mąki gryczanej, tyle że jako spulchniacz musiałaby być soda lub proszek do pieczenia... A może z "mąki sojowej" coś się uda?
Zapisane
artus
Administrator
*****

Reputacja: +1/-0
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 50


WWW
« Odpowiedz #3 : 05 Gru 2013, 12:36:39 »

Nie radze nadużywać soi. Jest niezwykle alergizująca, a można ją spotkać w bardzo wielu produktach. Robienie jeszcze dodatkowo chleba z mąki sojowej, to moim zdaniem bardzo zły pomysł.

Pozdrawiam,
Artur
Zapisane
MarzenkaH
Nowy
*

Reputacja: +0/-0
Offline Offline

Wiadomości: 15


WWW
« Odpowiedz #4 : 16 Cze 2016, 12:17:03 »

To może samemu robić chleb z samych ziaren ? Wystarczy połączyć wszystko jajkiem i zapiec :)
Zapisane
tomeh
Nowy
*

Reputacja: +0/-0
Offline Offline

Wiadomości: 15


WWW
« Odpowiedz #5 : 15 Sty 2017, 16:44:54 »

Chleb z mąki gryczanej samemu robię z tylko tej niepalonej i wychodzi znacznie lepszy niż wszystkie kupne a robi się go chwilę bez zakwasów tylko sama gryczana kasza gotowana. Więc jak najbardziej warto.
Zapisane

Serwis tematyczny www.open-youweb.com
kloda12
Forumowicz
**

Reputacja: +0/-0
Offline Offline

Wiadomości: 31


« Odpowiedz #6 : 04 Wrz 2018, 09:12:14 »

hej,
jeżeli szukacie dobrej diety to polecam zgłosić się do firmy cateringowej lightbox - http://savoir-vivre.pl/2018/07/catering-dietetyczny-rodzaje-diet-i-korzysci-dla-organizmu-ludzkiego/ tutaj możecie poznać ich diety, na pewno i wam ułożą dobry i zdrowy jadłospis :)
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

©2015 by 4Active
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
SMF customization services by 2by2host.com