pudelkodamian
|
 |
« Odpowiedz #1 : 08 Sie 2017, 08:01:39 » |
|
Droga Agullar,
Na wyniku badania Food Print pola w kolorze zielonym 鈥 oznaczone nim produkty s膮 bezpieczne dla Pani organizmu, nie zak艂贸caj膮 procesu trawienia i s膮 dobrze tolerowane. Niekt贸re produkty z tej grupy mog膮 by膰 nowe w Pani diecie, natomiast wa偶ne jest, aby u偶ywa膰 ich na przemian i w mo偶liwie nowych przepisach.
Pola w kolorze 偶贸艂tym 鈥 w tej grupie znajduj膮 si臋 produkty o podwy偶szonym poziomie nietolerancji pokarmowej (powy偶ej 24 U/ml), kt贸re nale偶y ograniczy膰 w diecie do 1 raz w tygodniu. Ale w Pani przypadku zaleca si臋, aby pocz膮tkowo w og贸le wyeliminowa膰 te produkty z diety na okres 6-9 miesi臋cy. Po tym okresie nale偶y stopniowo wprowadza膰 posi艂ki, zawieraj膮ce produkty z opisywanej grupy. Wprowadzenie tzw. diety eliminacyjnej ma wp艂yw na zmniejszenie ilo艣ci czynnik贸w pokarmowych powoduj膮cych nietolerancj臋, a jednocze艣nie umo偶liwia usuwanie gromadz膮cych si臋 w organizmie kompleks贸w immunologicznych, powsta艂ych w reakcji nadwra偶liwo艣ci. Powoduje to zmniejszenie stanu zapalnego organizmu i popraw臋 stanu zdrowia i samopoczucia.
Pola w kolorze czerwonym 鈥 Produkty oznaczone tym kolorem posiadaj膮 wysoki odczynnik nietolerancji pokarmowej (powy偶ej 30 U/ml). W czerwonych polach znajduj膮 si臋 produkty, kt贸re mog膮 niekorzystnie wp艂ywa膰 na Pani organizm, dlatego zalecamy ca艂kowit膮 ich eliminacj臋 z diety na okres min. 9-12 miesi臋cy. Niekt贸re z produkt贸w mog膮 wskazywa膰 na du偶o wy偶szy wska藕nik nietolerancji pokarmowej co mo偶e oznacza膰, i偶 ten produkt nale偶y wy艂膮czy膰 na okres d艂u偶szy ni偶 12 miesi臋cy.
Zatem wszystkie produkty zaznaczone na zielono, nawet te o warto艣ci wi臋kszej od 0, s膮 bezpieczne dla Pani zdrowia i nie powinny podlega膰 eliminacji z diety.
Pozdrawiam, Damian
|