Nietolerancje.pl - Internetowe Forum Nietolerancji Pokarmowych
06 Cze 2023, 21:31:30 *
Witamy, Go艣膰. Zaloguj si臋 lub zarejestruj.
Czy dotar艂 do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj si臋 podaj膮c nazw臋 u偶ytkownika, has艂o i d艂ugo艣膰 sesji
Aktualno艣ci: Zapraszamy do wsp贸艂pracy specjalist贸w. Oferujemy mo偶liwo艣膰 zaprezentowania si臋 na forum oraz profil umo偶liwiaj膮cy dost臋p do wydzielonej cz臋艣ci tylko dla specjalist贸w. Prosimy o zg艂aszanie do administratora ch臋ci posiadania takiego konta.

Strona g艂贸wna   Szukaj Zaloguj si臋 Rejestracja Pomoc KONTAKT Regulamin Wykonaj test  
Strony: [1]   Do do艂u
  Drukuj  
Autor W膮tek: Testy u dziecka z AZS  (Przeczytany 11059 razy)
lena_mw
Nowy
*

Reputacja: +0/-0

Wiadomo艣ci: 1

« : 19 Gru 2015, 00:43:05 »

Witam , syn ma 15 miesi臋cy i AZS kt贸re od dw贸ch tygodni bardzo sie pogorszy艂o , poszlismy do dermatolog i dotalismy steryd na zmiany sk贸rne oraz lek antyhistaminowy , pani doktor powiedzia艂a ze nale偶y wykona膰 test nietolerancji , wynik testu otrzymali艣my dzisiaj i wychodzi na to ze syn ma nietolerancj臋 na
prawie wszystko , w zwi膮zku z tym nie wiem czy wyniki s膮 przek艂amane , czy jest za ma艂y na test ? Wcze艣niej normalnie jad艂 wszystko i raz sk贸ra by艂a super g艂adka raz wychodzi艂o AZS , nie wiem jak mam zareagowa膰 na ten wynik skoro nie by艂o innych objaw贸w nietolerancji przez syna .
MKand
Forumowicz
**

Wiadomo艣ci: 41

« Odpowiedz #1 : 21 Gru 2015, 08:28:12 »

Witam,

Podstaw膮 jest konsultacja ze specjalist膮 偶ywienia, szczeg贸lnie istotna w przypadku dzieci. Wyniki test贸w zawsze nale偶y konfrontowa膰 ze stanem klinicznym i nie podejmowa膰 diet eliminacyjnych bez konsultacji ze specjalist膮.
Je偶eli w testach wynik pozytywny wyst臋puje dla wi臋cej ni偶 kilkunastu produkt贸w, trzeba skupi膰 si臋  na przewodzie pokarmowym i szuka膰 przyczyny nieszczelnego jelita. Mo偶e by膰 konieczna wizyta u gastrologa. Podejrzewa膰 nale偶y choroby wp艂ywaj膮ce na szczelno艣膰 jelit tj. stany zapalne jelit o r贸偶nym pod艂o偶u, kandydoz臋, zaka偶enie paso偶ytnicze, celiaki臋 itp.
U dzieci do 3 roku 偶ycia uk艂ad immunologiczny si臋 rozwija, dlatego nale偶y co jaki艣 czas powtarza膰 badania. Zmiany w nadwra偶liwo艣ci zachodz膮 bardziej dynamicznie ni偶 u doros艂ych.

Pozdrawiam
Mirella
kloda12
Forumowicz
**

Wiadomo艣ci: 31

« Odpowiedz #2 : 18 Cze 2019, 12:09:44 »

odradzam sterydy, proponuje rozpocz膮膰 leczenie od zmiany diety i wdro偶enia suplement贸w. W przypadku mojej c贸rki skuteczna okaza艂a si臋 NEOGLANDYNA PLUS 呕ywno艣膰 Specjalnego Przeznaczenia Medycznego Pomog艂a wyj艣膰 jej z choroby, od dw贸ch lat Ania nie choruje, jej sk贸ra wygl膮da pi臋knie i jest zdrowa (wolna od wyprysk贸w atopowych)
Strony: [1]   Do g贸ry
  Drukuj  

Skocz do:  

漏2015 by 4Active