Nietolerancje.pl - Internetowe Forum Nietolerancji Pokarmowych
15 Sie 2022, 13:00:10 *
Witamy, Go艣膰. Zaloguj si臋 lub zarejestruj.
Czy dotar艂 do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj si臋 podaj膮c nazw臋 u偶ytkownika, has艂o i d艂ugo艣膰 sesji
Aktualno艣ci: Zapraszamy do wsp贸艂pracy specjalist贸w. Oferujemy mo偶liwo艣膰 zaprezentowania si臋 na forum oraz profil umo偶liwiaj膮cy dost臋p do wydzielonej cz臋艣ci tylko dla specjalist贸w. Prosimy o zg艂aszanie do administratora ch臋ci posiadania takiego konta.
 
   Strona g艂贸wna   Szukaj Zaloguj si臋 Rejestracja Pomoc KONTAKT Regulamin Wykonaj test  
Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 [10]
 91 
 : 15 Sty 2017, 14:35:52 
Zacz臋ty przez skrzypeczka - Nowe: wys艂ane przez tomeh
Nidy dobrze bra膰 czasami samemu probiotyki moja luba czuje si臋 lepiej zawsze jak takie bierze co jaki艣 czas.

 92 
 : 21 Lis 2016, 10:27:32 
Zacz臋ty przez robinson - Nowe: wys艂ane przez MKand
Nietypowe wyniki - jak pier艣cienie w do艂kach, s膮 wynikiem niedok艂adnego p艂ukania p艂ytki reakcyjnej. Nie jest to jednak sytuacja uniemo偶liwiaj膮ca interpretacj臋 wynik贸w. Wskaz贸wki mo偶na znale藕膰 na stronie: http://fooddetective.pl/wykonaj-test

Uwaga: Nie mo偶na ocenia膰 p艂ytki po up艂ywie 5 minut od zako艅czenia procedury testu - po tym czasie pona na p艂ytce mog膮 ulega膰 dalszym wybarwieniom, poniewa偶 reakcja nie jest zatrzymywana, takie wyniki nie s膮 wiarygodne.
Poprawna interpretacja wynik贸w ze zdj臋cia p艂ytki nie jest mo偶liwa.

Pozdrawiam
MK

 93 
 : 17 Lis 2016, 20:08:58 
Zacz臋ty przez robinson - Nowe: wys艂ane przez robinson
Witam! Zastanawiam si臋, jak zinterpretowa膰 m贸j wynik. Zabarwione jest pole 48. W pozosta艂ych polach, g艂贸wnie przy brzegach tacki, zrobi艂y si臋 cienkie pier艣cienie, ale 偶adne z k贸艂ek nie jest zabarwione w 艣rodku.
Jak to zinterpretowa膰?
Pozdrawiam
Wojtek



 94 
 : 06 Wrz 2016, 11:20:32 
Zacz臋ty przez darianna - Nowe: wys艂ane przez MarzenkaH
Osobi艣cie na twoim miejscu uda艂abym si臋 neurologa. by膰 mo偶e to pocz膮tek pozwanej choroby...

 95 
 : 06 Wrz 2016, 11:18:50 
Zacz臋ty przez talvihaltia - Nowe: wys艂ane przez MarzenkaH
raczej powinna艣 unika膰 laktozy czyli produkt贸w mlecznych. chyba ze produkt jest pozbawiony laktozy a to co innego

 96 
 : 31 Sie 2016, 10:55:30 
Zacz臋ty przez skrzypeczka - Nowe: wys艂ane przez vegasparano
Co艣 nie dzia艂a niestety, a by艂am zainteresowana przeczytaniem artyku艂u. Da si臋 mo偶e naprawi膰?

 97 
 : 21 Lip 2016, 08:29:12 
Zacz臋ty przez kwiatech - Nowe: wys艂ane przez MKand
Procesy technologiczne, zar贸wno termiczne jak i nietermiczne (np. fermentacja) wp艂ywaj膮 na struktur臋 bia艂ek. Niekt贸re z nich b臋d膮 obni偶a膰 ich alergenno艣膰 a inne podwy偶sza膰. Teoretycznie fermentacja mo偶e zmniejszy膰 alergenno艣膰 niekt贸rych produkt贸w. S膮 dost臋pne publikacje na ten temat. Obawiam si臋 jednak, 偶e jedyn膮 metod膮, 偶eby sprawdzi膰 czy konkretny produkt po fermentacji jest przez nas nadal nietolerowany, jest prowokacja pokarmowa. Obserwacja reakcji organizmu mo偶e by膰 cenn膮 wskaz贸wk膮. Dodatkowo mowa tu o 艣ladowej ilo艣ci. Czy b臋dzie ona wystarczaj膮ca do wywo艂ania reakcji, pewnie oka偶e si臋 w praktyce :)
Ka偶dy organizm jest inny, wiec ka偶dy mo偶e zareagowa膰 troch臋 inaczej.

Pozdrawiam

 98 
 : 20 Lip 2016, 15:22:14 
Zacz臋ty przez Damian100 - Nowe: wys艂ane przez kwiatech
Osobi艣cie mog臋 potwierdzi膰, 偶e mo偶na mie膰 nietolerancj臋 na produkt, kt贸rego nigdy si臋 nie jad艂o. Po wykonaniu testu 200+ okaza艂o si臋, 偶e nie toleruj臋 33 produkt贸w. Z tego kilka produkt贸w m.in. mleka owczego (53 U/ml), koziego (83 U/ml), glonu espaguette (57 U/ml), glonu wakame (37 U/ml), przegrzebk贸w (32 U/ml ) nie mia艂em nigdy w ustach :)

 99 
 : 20 Lip 2016, 15:11:03 
Zacz臋ty przez darianna - Nowe: wys艂ane przez kwiatech
Z mojego w艂asnego do艣wiadczenia. Przez wi臋kszo艣膰 swojego 偶ycia boryka艂em si臋 z b贸lem g艂owy - migrenowym.
Po odstawieniu produkt贸w na kt贸re mam nietolerancj臋 (a jest ich troch臋 - 33) zapomnia艂em m.in. co to b贸l g艂owy, zm臋czenie itp.

 100 
 : 20 Lip 2016, 15:02:46 
Zacz臋ty przez kwiatech - Nowe: wys艂ane przez kwiatech
Witam
Rok temu postanowiłem sobie zrobić test Foodprint 200+.
Wyszło, że mam wysoką nietolerancję m.in. na soję 31U/ml.
Czy po fermentacji struktury białek w soi (tych które wywołują nietolerancję) ulegają zmianie?
Pytanie - czy mogę stosować witaminę K2 mk-7 z natto?




Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 [10]
漏2015 by 4Active
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
SMF customization services by 2by2host.com